torstai 3. maaliskuuta 2011

Tupakkajuttuja

Share
Kaikille kiinnostuneille oon toitottanut oppimaani asiaa: Mistään ei ihan oikeasti tarvitse luopua.

Ei siis edes siitä tupakasta. Aina voi parantaa laatua ja korvata paremmalla.

Karvat nousee taas pystyyn monella, hyvä niin.

Smartit, lämärit ja marlborot painii samassa sarjassa Juhlamokan ja Presidentin kanssa. Ainut ero on vaan se, että ensinmainitut sisältää noin 4000 lisäainetta enemmän kuin jälkimmäiset, vaikka kyse onkin kummankin esimerkin kohdalla kasvien jalostetusta jälkituotteesta.

Tupakan haitoilla pelotellaan ihmisiä, mutta harva tietääkään sitä faktaa että aivan oikeasti, markettitupakka sisältää noin 4000 lisäainetta. Niiden tarkoitus on esimerkiksi pehmentää tupakan makua, tehdä nikotiinin vaikutuksesta voimakkaampaa, tuoda yksilöllistä aromia, standardisoida makua, parantaa säilyvyyttä, kosteuttaa tupakkamateriaalia ja niin edelleen.

On hyvä tietää, että markettitupakalle on myös kaikista villeimpien huhujen mukaan olemassa aivan loistava vaihtoehto. Täysnaturaalia luomutubankia odotellessa varteenotettava lisäaineeton vaihtoehto löytyy hyvinvarustetuista tupakkakaupoista ympäri maan. Puhun nyt tupakasta, joka on 100% tupakkaa, lisäaineellisten kusetustupakkien sijaan. Älä suosi kusetustupakkaa vaan osta aitoa, niin saat rahoillesi todellista vastinetta.

Voin väittää, että tupakka ei tapa vaan tupakan lisäaineet. Miksi etelä-amerikan tiheimmissä viidakoissa niin tajuttoman useat elämästä selvinneet elää 90+ vuotiaaksi vaikka kessuttaakin menemään ketjuna kevyesti ilmaisten kokoajan, nytkin?

He kasvattavat itse spaddunsa, tai kenties poimivat villinä luonnosta, eikä siihen taatusti lisätä yhtään mitään keinotekoista. Muita yrttejä saattaa olla mukana tuomassa erilaisia lääkinnällisempiä vaikutuksia tai aromeita, mutta varsinaisia synteettisia lisäaineita ei sielläpäin edes tunneta.

Nikotiini on aivan valtavan hyvä kuljetusaine, kuten tiedetään (tupakoitsijat tai ex-sellaiset tietävät kuinka nopeasti tupakan 'high' tulee), ja muunmuassa sen vuoksi tupakkaa onkin alunperin ihan oikeasti käytetty lääkkeenä, niin absurdilta kuin se normilänkkäristä nykyään kuulostaakin. Tupakan joukkoon on lisätty erilaisia lääkinnällisiä ja aromaattisia yrttejä, lisäämään ja tehostamaan niiden vaikutusta synergistisesti.

Lisäaineeton Manitou -tubangi löytyy ainakin hyvinvarustetuissa laatutietoisista tupakkaliikkeistä ympäri maan :)

Helsinkiläisestä Pajazzo-liikkeestä sellaista pystyy jopa tilaamaan, ellei halua itse käydä paikanpäällä tutustumassa. Suosittelen tupakkahemmoille ja -gimmoille.

Ei kannata muuten kukkahattutätienkään, tahi -setien boikotoida tupakkikauppoja, sillä ne on ainoita paikkoja täällä vapaassa Suomessa, mistä saa laadukasta, täysin LISÄAINEETONTA tubankia. Jopa tosiaan nettitilauksena jos ei muuten paikanpäälle kykene.


Itse olen ex-tubanginpolttaja enkä nykyisin enää sauhuttele, mutta kun tutkimustarkoituksiin saapuva Manitou kilahtaa postiluukusta sisään, voisi sitä hyvinkin tyypätä. Tupakanpolton lopettaminen aikoinaan oli itselleni aivan naurettavan helppoa. En siis pelkää jääväni siihen enää "uudelleen koukkuun". Ja kuten voi päätellä, en ole kyseistä tuotetta itse testannut enkä voi kuin suositella muiden suosittelujen perusteella. Jo lisäaineettomus takaa kuitenkin laadun tämän kohdalla ja jos kunnon tupakkimiehet vakuuttaa että kyseessä on huipputuote, ei voi kuin suositella eteenpäin.

Saattaahan olla, että tätä lisäaineetonta aitoa tupakkia kuluukin huomattavasti vähemmän kuin niitä peruskääryleitä, koska mukana ei ole maunpehmentäjiä & addiktion tehostajia. Tämä on lähimpänä sitä aitoa tupakkaa, mitä näiltä leveysasteilta on saatavilla. Kenties jossain vaiheessa koko juttu huvittaa korvata jollain aivan muulla. Kuitenkin jos vielä tekee mieli polttaa, kannattaa myös polttaa laadukkaammin koska se on täysin mahdollista jopa täällä suomessa. Älä maksa lisäaineista vaan maksa siitä mitä haluatkin polttaa eli tupakasta.

Kaikki ei olekaan niin mustavalkoista, taaskaan.

Tiedoksi muuten vielä niille ketkä kuitenkin suunnittelee tupakanpolton lopettamista ja sen korvaamista jollain muulla, itselleen paremmalla jutulla:

Älä lopeta tupakointia ennen, ennenkö syömispuolesi on kunnossa. Panosta siis laadun parantamiseen ruoka-asioissa ja opeta itsellesi jutut mitkä toimii sinulle parhaiten. Tämän jälkeen lopetus sujuu ikäänkuin automaattisesti, mikäli niin haluat. Lisäksi vältät aineenvaihduntamuutoksista johtuvat lisäkilot & mahdolliset terveyshaitat jotka keho saattaa tuoda esiin tälläisessä lievässä "shokkitilanteessa". Koskee varsinkin niitä jotka on polttaneet vuosia.

Pöllin kuvat (ja osittain ideankin) suoraan Olalta, joten "kiitti lainasta"! ^____^

11 kommenttia:

 1. Ai niin, tärkeä pointti vielä.

  Manitou on irtotupakkaa, eli valmistaudu siis kuuluisaan "Roll your own" -kokemukseen ^____^

  VastaaPoista
 2. Olihan mielenkiintoista!
  Melkein harmittaa, että olen jo lopettanut tupakanpolton. Sen verran koukussa rimpuilin, etten uskalla tuota 100% tupakkaa koettaa. Ties miten paljon sais kiksejä ;)

  VastaaPoista
 3. Haha :)

  Tarkoitus ei oo tietenkään houkutella ihmisiä polttamaan yhtään sen enempää, mutta kyllästyneenä kaikenmaailman moralisointiartikkeleihin, päätin tehdä 'toisenlaisen' itse :)

  VastaaPoista
 4. Niimpä, vaihtoehtoja voi tarjota. Itsellä ei ollut tällaisesta mitään tietoa. Tiesin kyllä mitä kaikkea kakkaa himoamani kääryle sisältää, mutta että sille on olemassa laadukkaampi vaihtoehto..
  Tarjoan tätä tietoa kaikille ;)

  VastaaPoista
 5. Joo, itsekin joskus etin "luomuröökiä", mutta se jäi sitten kun kiinnostus tupakointia kohtaan väheni vähän kuin automaattisesti puhtaamman ruokavalion ansiosta.

  Hieno homma että haluat levittää hyvää sanaa eteenpäin! Kiitos! ^_____^

  VastaaPoista
 6. Manitou on todellakin erittäin hyvä ja suosittelen kaikille tupakoitsijoille lämpimästi. Aitoa tupakkia mielummin, kuin lisäaine mömmöjä.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Huh mä oon niin samaa mieltä sun kanssa siitä että mistään (luonnollisesta) ei tarvii kokonaan luopua:D tulee irvailtuakin useasti että ne joitten tarvii lopettaa tupakointi tms. kokonaan eivät omaa tarpeeksi itsekuria polttaakseen vain harvoin. Pätee tietenkin myös muihin päihteisiin ja niihin verrattaviin aineksiin. Itelle tuo kultanen Manitou on liiaksi ärhäkkää.. mutta pinkki on aivan mainioita<3 Kaikki muu tupakki maistuu aika teolliselle, eli jotenkin metalliselle. Sittenkun ruppee vielä miettimään miltä ne paprut ja filtterit maistuu/sisältää niin päästään jännään maailmaan. Tupakinkin voi ihan hyvin kääriskellä ilman liimapintaa ja toivottavasti suomeenkin tulis normikauppoihin vähä ohkasempaa paprua. Ite tykkään kapeesta hamppupaperirullasta.. voi tehä niin lyhyen röpsön kun huvittaa. Muistan kun "ennevanhaan" ei oikeen saanu muita filsuja kun venttejä.. mutta nykysin hirveen etsinnän takana:/ ventti on parhaan makunen ja mun tietojen mukaan myös ainut maatuva filsu, joten stökiksen sisällön vois sit vaan käydä hautaamassa kompostin hollille. Ite ku asun metässä niin ei tuolta kylälätä saa tuoreena muuta röpöä kun sinistä pallmallia niin aina kun vierailen Tampereeella niin hamstraan muutaman topan pakkaseen pinkkiä manitouta kotiin, mutta viimeksi kurjuudekseni se oli päässyt loppumaan. Tilasin stokkan tätiltä pinkkiä manitouta niin se tokas vaan että on vaan yhden väristä ja vittuilee mulle sitten vielä kun kysyin että sattusko se yhden värinen olemaan pinkkiä:DDD

  Itellä loppu sokeri/tupakka/alkoholi/kahvi/tee himot siihen kun rupesin nauttimaan alkaalista vettä..(kieltämättä vähän ikäväkin aamun vihreäteehimoa:) Sika helppoa! Miksi taistella mielitekojen kanssa kun voi vaan juoda vettä mikä aiheuttaa reaktion että tekee mieli vaan niitä "hyviä" eli luonnollisia mielitekoja, Kuten esimerkiksi hunajaa! Ihmisen luonnossa on vaan joku sellanen juttu että kaikki pittää vaikeimman kautta taistella, varsinkin jos on kyse omasta terveydestä tai elintapojen muutoksesta, ku oishan se nyt kamalaa jos se uus elämäntapa lähtiskin helposti liikkeelle:P Kai se täytyy pienenihmisen todistaa itselleen omaavansa tarpeeksi tahdonvoimaa. On muuten alkaalivesi myös parempi piristäjä kuin kahvi konsanaan.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_additives_in_cigarettes

  VastaaPoista