lauantai 19. helmikuuta 2011

Luomuvodkaa!

Share
Puhtaampi 'Voda'

Koska minä olen yksityishenkilö ja tämä on blogi, ajattelin mainostaa hieman. Alkosta on nimittäin ollut jo pari kuukautta saatavilla päräyttävä luomuvodka nimeltään Greenfield. Tuo ranskalainen jalo helmi on mitä parhain helposti jokaisen saatavilla oleva väline maailman terveellisimmän kotiviinaksen tekemiseen. Sitähän voi tarvittaessa vetää ihan sellaisenaankin suoraan pullon suusta, mutta kotitaikuri keksii sille vähän kivempaakin käyttöä.

Maailman terveellisin ja parhaimman makuinen kotiviinas, nimeltään Chaganjakki tai vaikka Pakurishotti ja jota sopii ryypiskellä maltilla vaikka päivittäin,  lähteepi tekeytymään näin:

Chaganjakki
5dl Luomuvodkaa
0,5-1dl Pakurikääpää (jauheena tai murskana)*
(1-3rkl Hunajaa)
_________________________________

Laita 'ainekset' lasiastiaan, mielellään tummaan
sellaiseen jonka voit sulkea mahdollisimman tiiviisti.
Anna tekeytyä 2-4 viikkoa huoneenlämmössä, valolta
suojattuna. Ravistele astiaa päivittäin pari kertaa.

2-4 viikon kuluttua, suodata viinakset siivilän
tai mielikuvituksen avulla toiseen astiaan
ja siirrä säilytysasitaan. Säilytysastiana toimii
parhaiten laadukas, tummasta lasista valmistettu
lasipullo. Hunaja on vapaaehtoinen. Ilman hunajaa
tästä tulee viskimäistä tai konjakkimaista, yhdellä
ruokalusikallisella ehkä hieman Jägermaista, 3rkl
on jo enemmän vanhanliiton yrttilikööriä. Muitakin
yrttejä ja mausteita voi käyttää, mikseipä jopa
sellaisia joilla toi nimi saa vieläkin suuremman merkityksen.
Myöhemmin tulossa reseptistä variaatioita,
jotka vie kielen, huonon mielen ja sairaudet mennessään! :DD


Jos haluat olla vieläkin coolimpi, voit tehdä hommaa myös pidemmän kaavan kautta. Osta vaikka 24 pulloa tuota tavaraa ja laita chaganjakit tekeytymään viinikellariisi vuosiksi. Siinä alkaa jo tulemaan sellasta tavaraa joka vähintään kymmenenkertastaa sisällön arvon vuodessa :)

*Chagasta, eli pakurikäävästä tulossa postaus myöhemmin. Sitä ennen kannattaa tutustua Jaakon laajaan tietopakettiin aiheesta. Vaasalaiset voi ostaa omansa vaikka Ekosopista tai hakea metsästä koivun kyljestä.

"No onhan teillä vettä kotona?!"
On kuin tekisi maailman parasta whiskya tai konjakkia, ainut ero on se että tammitynnyreiden sijaan käytämme maailman ehkä terveellisintä lääkinnällistä sientä tuomaan aivan uskomattoman vanilijaista aromaattisuutta sekä lukuisia terveyttämme edistäviä ainesosia, jotka alkoholin vaikutuksesta imeytyvät kehoomme nopeasti. Leipälääkäri kieltäisi sinua juomasta tätä, koska hän menettäisi siinä hyvän asiakkaan.

Antibioottikuuristen tai suonensisäistä glukoosia käyttävien ei kannata käyttää pakurikääpää, muille se on täysin turvallinen ja erittäin suotava yrtti! Pakuri on ts 'Tonic Herb', eli se voi olla jatkuvassa käytössä, jopa hieman suurempina annoksina ilman yliannostuksen tai myrkytyksen vaaraa. Tarkastakaa kuitenkin käyttämänne pakurin laatu (kerätty puhtaalta alueelta, ei kaupungista, ei haise homeelle, ei epäpuhtauksia). En ota tietenkään vastuuta kenenkään sähellyksistä, mutta pääsääntöisesti voisin sanoa että pakuri on yksi turvallisimmista lääkinnällisistä yrteistä käyttää. Pakurin käyttö on Suomessa sallittu mutta myynti elintarvikkeena kielletty. Se on liian parantava elintarvikkeeksi ja täten viranomaiset pelkäävät, että jos kansa alkaa parantaa itseään liikaa, lääkärit ja terveydenhoitoala menettää asiakkaansa. Toki vain oma näkemykseni, älkää suuttuko ^___^

Ei muuta, hyvät illanjatkot itse kullekin!
"Sitä kissasikin ostaisi."

8 kommenttia:

 1. Maistoin joku vuos sitten luomupunkkua, juurikin tollasta chaga-jakkia ja taulakääpäteetä saman illan aikana. Näkyi jokunen tunti tähtiä silmissä. Tiedä sit oliko pelkästään positiivinen juttu, mutta hyvinkin mielenkiintoinen kokemus joka tapauksessa =D

  VastaaPoista
 2. Tätä on pitäny jo testata pitkään, nyt menee ehdottomasti to do listin ykköseksi!

  VastaaPoista
 3. Juha:

  Haha, arvatenkin aika arvaaton kombo! :'DD

  Eeva:

  Testaa ihmeessä ja tarjoa muillekin! :)

  VastaaPoista
 4. Jep Hyvinkään alkossa ei tota viunasta ollut mutta hyvä palvelu ja tilaavat mulle ens viikoksi kaksi pulloa. ettei sitten heti lopu kesken... :) kiitos muuten loistavasta blogista!

  VastaaPoista
 5. Tämä ohje kyllä tulee toteutettua vielä joskus. Ehkä aluksi suomalaisella vodkalla, mutta jahka se tulee käytettyä, voihan olla että hankin tuota luomua... kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Eeva:
  Loistava homma! Alkon palvelu on onneksi aika loistavaa yleensä! :)

  Kiitos paljon kehuista, kiitos itsellesi kun luet tätä! o-^____^-o

  Tuomo:
  Kannattaa kokeilla kyllä! Ruokalusikallinen päivässä ja tarvittassa muutama shotti :)

  VastaaPoista
 7. Itse olen tehnyt tota huonommista viinaksista ja ilman hunajaa. Maku ei ole ollut mikään huikea :D Täytyypä hakea pullo tuota ja kokeilla hunajan kanssa. Tilasin juuri iHerbistä reilusti huippuhyvää hunajaa:
  http://www.iherb.com/Y-S-Organic-Bee-Farms-Royal-Jelly-in-Honey-625-mg-Serving-20-3-oz-576-g/23665?at=0

  Tuossa on itsessään propoliksen peruja sellanen maku mitä moni on luonnehtinu konjakkimaiseks joten toihan sopii varmasti hyvin.

  p.s. Päivän repeemiset linkin SS-mainoksesta :D

  VastaaPoista