keskiviikko 26. tammikuuta 2011

I heart life! (Part 1)

Share
Aloin heräilemään joskus 2006, sen jälkeen kun olin Tammikuun alussa kotiutunut intistä. Kaikki lähti oikeastaan ravinnosta liikkeille. Palataanpa hieman ajassa taaksepäin:

Armeijassa söin paljon ja liikuin myös. Kun se 362:n vuorokauden 'uurastuksen' jälkeen loppui, loppui myöskin liikunta. Ruokahalu sensijaan pysyi suunnilleen samanlaisena. Söin vähän mitä sattuu ja sainkin nopeasti kerättyä +10kg. Aluksi en edes huomannut mitään, mutta kun pitästä aikaa käväisin puntarilla, huomasinkin kymmenien kasvaneen yhdellä. En ollut ylipainoinen, mutta kunto oli huonompi kuin uskaltaisi ajatellakaan. Aloin hengästyä kävellessä ja se oli aivan uutta minulle, joka olin kuitenkin läpi elämäni tottunut jonkin verran liikkumaan. Enää ei vain huvittanut liikkua. Eikä huvittanut oikein mikään muukaan. Olin hukassa ja täysin muiden ihmisten kontrolloitavissa.

Aloin syömään 'terveellisemmin' - ja sain palkkioksi järkyttävän ihon, masennuksen ja surkean itsetunnon. Mietin että mistä kaikki voi johtua. Lisäksi kärsin aamupahoinvoinnista, minkä luulin olevan lähinnä raskaana olevien naisten vaiva. Sairastelin muutaman kerran vuodessa, mutta pyrin olemaan kuitenkin töissä niin sinnikkäästi kuin vain pystyin. Pari kertaa oli pakko ottaa saikkua kun ei meinannut taju pysyä, mutta ikinä en lintsannut töistä. Arvostin työtäni ja pidin siitä. Työn ohella bändi oli ainoita varsinaisia ilonaiheita elämässäni. Arvostin silloinkin toki myös ystäviäni sekä perhettäni, mutta olin niin oman mieleni kiemuroissa että hirveästi en valoa elämästä löytänyt. Bändi hajosi ja elämältä alkoi jotenkin tippua pohja. Menin vaan täysiä jonnekin, enkä silloin kertaakaan pysähtynyt miettimään, mitä OIKEASTI elämältäni haluan.

Tiesin että asiat eivät ole oikeasti niinkuin meille kerrotaan, mutta en osannut suhteuttaa tätä ravintoon. Elin jossain ihmeen ravitsemussuositusten maailmassa ja noudatin niitä, vaikka ne tekivätkin olostani todella kurjan. Jotain ihmeellistä tapahtui ja uskalsin skeptisyydestäni huolimatta kurkata myöskin laatikon ulkopuolelle.

Aloin lukemaan ja opiskelemaan netistä parhaat jutut, aina sen mukaan, mikä sillä hetkellä kiinnosti eniten. Ensimmäinen vaihtoehtoinen ravintoaiheinen kirja minkä luin, oli Antti Heikkilän Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Äitini orastava II-tyypin diabetes parani täysin, kun vaihdettiin margariini voihin ja kevyttuotteet täysrasvaisiin. Tein itsekin samoin ja pikkuisia askelia kerralla, aloin puhdistamaan ruokavaliotani. Sain antin kirjoista ja blogista mahtavan pohjan ja aloin hamuta lisää tietoa kaikesta mahdollisesta ruokaan liittyvästä, kunnes löysin netistä blogin, joka räjäytti pankin. Viidakkomiehen blogi - reaaliaikainen tositarina jätkästä joka on parantanut itseltään muunmuassa MS-taudin ja astman, ruoalla. Olen Ollille ison kiitoksen velkaa, hänen kauttaan olen löytäny myös monia muita todella huikean inspiroivia ihmisiä joiden opetuksia olen seurannut ja joihin olen saanut tutustua myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Ja täytyy myös kiittää siitä että kun Ollin blogi löytyi, kaikenlainen sairastelu ja kaikki terveysongelmat katosivat saman tien. Olli on varmasti nyt jo säästänyt kymmeniä ellei jopa satojatuhansia euroja yhteiskunnalta, terveysvinkkien muodossa.

    VastaaPoista