torstai 27. tammikuuta 2011

Takuuvarma keino millä lisäät rikkautta elämääsi

Share
Annan alkuun muutaman kysymysken joita voit miettiä halutessasi.

  • Mitkä ovat mielenkiinnon kohteesi? 
  • Onko jokin aihealue joka kiehtoo sinua erityisesti? 
  • Oletko miettinyt koskaan, että jos voisit tehdä elämässäsi mitä tahansa, mitä se olisi? 
Kun olet vastannut lyhyesti mielessäsi, annan sinulle ensimmäisen vinkin:


Käytä aikaasi olennaiseen, eli siihen että saisit tehdä elämässäsi juurikin niitä juttuja josta unelmoit.


Älä hermostu muiden ideoista, visioista tai mielenkiinnon kohteista. Näe ne mahdollisuutena myös itsellesi, mutta mikäli aihe ei kiinnosta yhtään, sivuuta se mahdollisimman pian. Muuten tuhlaisit vain kallista aikaasi. Käytä se mielummin johonkin hyödylliseen, johonkin joka vie sinua eteenpäin kohti unelmiasi.

Uutiset ovat nykyään yleensä hyvin negatiivisia, koska jostain syystä ihmiset tykkäävät lukea niitä. Moni alitajuisesti ajattelee, että kun muilla menee huonosti, itsellä on asiat paremmin. Asia on kovin vaikea myöntää itselleen, mutta ehkä itse koin aikanaan näin ja siksi elämäni ei ollutkaan aivan sellaista kuin halusin sen olevan. Katsoin aina uutiset. Minulla oli nettiselaimen oletussivuna uutismoottori, joka sieppaa uutiset ympäri nettiä kätevästi samaan paikkaan. Tarkastelin niitä jatkuvasti ja niiden yleinen negatiivisuus tarttui myös minuun.

Kokeilin vaihtaa taktiikkaa ja toimia tämän yksinkertaisen ohjeen mukaan:

Korvaa huonompi asia paremmalla asialla.
Tämä pätee aivan kaikille osa-alueille koko elämässä.

Jos esimerkiksi puhutaan uutisista, valitse vain sellaiset uutispalvelut joissa on aihealueita mitkä oikeasti kiinnostavat sinua. Joissain palveluissa pystyy personoimaan näkemänsä uutiset hyvinkin monipuolisesti. Silloin vältyt kaikelta turhalta negatiivisuudelta joka haluamattasikin vaikuttaa jatkuvasti alitajuntaasi. Vältä uutispalveluja jotka ovat tunnettuja negatiivisista uutisoinnistaan ja suosi laadukkaampia vaihtoehtoja.

Yritä keskittyä vain positiivisiin asioihin ja niihin jotka ovat linjassa unelmiesi kanssa. Älä tuhlaa aikaasi epäoleelliseen toisen ajatuksen tai mielipiteen kritisointiin, tai alat taas automaattisesti valua alaspäin tasollasi.

Negatiivisuus vie huomattavat määrät energiaa - älä siis "heitä energiaasi ja aikaasi roskiin" vaan sijoita ne viisaasti siihen, mistä uskot eniten hyötyväsi. Jos itse törmään nykyään johonkin jossa egoni haluaisi antaa kritiikkiä, sivuutan aiheen tyynesti ja siirryn sille osa-alueelle, josta minulle saattaisi jotain hyötyä! Tämä ei ole pelkästään vain hyödyllistä itsesi kannalta, vaan myöskin äärettömän hauskaa! Kun korvaat 'huonot vibat' paremmilla, saat automaattisesti hyvän olon. Lisäksi kun keskityt sinua kiinnostavaan asiaan, oppimisnopeutesi nousee moninkertaiseksi verrattuna siihen, että keskittyisit johonkin 'ihan ok'- tai jopa huonotasoiseen juttuun.


Oppiessa uusia itselleen mielenkiintoisia asioita, motivaatio on korkeimmillaan ja on helppo päästä niinsanottuun flow-tilaan. Tämä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Opeta hiljattain oppimasi, toimivaksi todettu asia eteenpäin myös muille ihmisille, vaikka jonkun uusmedian kautta! Tämä nostaa oppimisnopeuttasi suorastaan ekspotentiaalisesti ja saat aikamoisen etulyöntiaseman niihin nähden, jotka opiskelevat pakkopullaa. Jos saat yhdenkin ihmisen kiinnostumaan aiheestasi, olet onnistunut luomaan juuri oppimastasi asiasta (joka on sinulle itsessään jo todella arvokasta) jo pientä lisä-arvoa tai nykyisemmin uudelleen määriteltynä Value:ta!

Vaikka jaatkin oppimaasi muille, et menetä mitään vaan päinvastoin. Value voi vain kasvaa kasvamistaan. Kun saat muut kiinnostumaan samasta asiasta, kaikki alkaa nostaa toistensa tasoa automaattisesti. Enää ei tarvitsekaan myrkyttää kilpailijaansa pärjätäkseen vaan voi vaikka pelastaa sen. Tässä yhteydessä kilpailijahan on 'leikkimielisen vakava' termi. Kaikki ketkä työskentelee saman asian puolesta, tekee aidoimmillaan parasta mahdollista yhteistyötä ikinä.

Mun fokuksena on tehdä maailmasta parempi paikka. Olen aloittanut siitä että saan tarjota oppimaani muille ihmisille. Mitä enemmän asiaan perehdyn, sitä enemmän saan aikaan. Kirjain kirjaimelta kehityn myöskin nyt kirjoittajana ja tulevaisuudessa saan ulos yhä entistä laadukkaampaa tekstiä. Niillä toivottavasti joku voi korvata hieman negatiivisempia artikkeleita ja keskittyä olennaiseen, onnellisuuteen. 

Lopetin itse päiväduunit pari kuukautta sitten, enkä kyllä usko meneväni enää vakituiseen työsuhteeseen kenenkään muun palvelukseen, ellei sitten löydy jostain aivan timanttista tarjousta. Näin isoa askelta ei kaikkien tietenkään tarvitse ottaa, mutta itse haluan panostaa täysillä intohimoihini. Nyt on ollut aikaa keskittyä itselleni tärkeisiin asioihin ja olenkin tankannut tietoa käytännössä koko hereilläoloaikani. Luulin olevani laiska opiskelija, mutta se on johtunut vaan siitä että enemmän tai vähemmän, ennen olen joutunut opiskelemaan pakkopullaa. Enää en tee niin.

En ole kerennyt pitkään aikaan mihinkään juhliin, tai pahemmin edes näkemään ystäviäni, koska olen panostanut juuri opiskeluun käytännössä kaiken vapaa-aikani. Juhlitaan sitten kun on sen aika. Pyydän anteeksi läheisiltäni ja haluan korostaa että en ole unohtanut teitä! Olette parhaita ikinä!

Vielä opiskelusta pieni huomio. Parhaimmillaan sekin on yhtä juhlaa; Silloin kun saat opiskella sitä mitä haluat ja siten miten haluat.

Palaa alkuun tästä ja lue kysymykset uudelleen.
Suosittelen lukemaan myös noi linkeissä olevat mahtavat artikkelit.

Hyppää mukaan?


Kuvalinkki I  Kuvalinkki II   Kuvalinkki III

1 kommentti:

  1. Kiitos, tykkäsin paljon jutustasi. Toi keskittyminen tuntuis tosi oleelliselta muistaa, mulla tahtoo helposti mennä siihen että kun etsii tietoa jostain, niin sit lähtee lueskelemaan kaikesta muustakin kun tulee linkkejä vastaan.

    VastaaPoista