keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Pörssihait ja muut sijoittajat

Share
 Kuka on elämäsi tärkein ihminen? Oletko koskaan miettinyt?

On nimittäin olemassa sijoitus, jota monetkaan ei harrasta. Sitä väheksytään koska sitä ei mielletä sijoitukseksi, vaikka sillä on pienin mahdollinen riskitaso ja suurin mahdollinen tuotto-odotus. Se on maailman paras sijoitus joka mahdollistaa kaikki muut sijoitukset ja tulee muuttamaan elämäsi. Se mahdollistaa myös täydellisen vapauden, mikäli niin haluat. Se mahdollistaa täydellisen rakkauden, mikäli niin haluat. Se ei käy koko elämän aikana monenkaan mielessä, mutta se saattaa olla sijoitus joka positiivisella tavalla muuttaa ihmisen sekä hänen läheistensä elämän totaalisesti. Se sijoitus on myös ainoita, mitkä lähes takuuvarmasti tulevat tuottamaan runsaalla kertoimella panostusta enemmän.

Takaisin kysymykseen: "Kuka on elämäsi tärkein ihminen? Oletko koskaan miettinyt?"

Suurin osa vastaisi tähän jotakuinkin: "Noh, tyttöystävä", "Vanhemmat", "Poikaystävä", "Kaikki kaverit" tms...

Erittäin hienosti kyllä ajateltu mutta se ei aivan pidä paikkaansa. Katsoppas peiliin huviksesi. Sinun elämäsi tärkein ihminen olet Sinä itse, eikä kukaan muu. Sinä olet myös se maailman paras sijoitus. Ellet sijoita itseesi ja ole onnellinen, et voi olla kenenkään muunkaan puolesta aidosti onnellinen. Ellet ole tyytyväinen itseesi ja rakasta itseäsi terveellä tavalla, et voi rakastaa ketään muutakaan aidosti.

Miten sitten sijoitetaan itseensä? Tapojahan on satoja joista jollekin saattaa tulla ensimmäisenä vaikka korut ja vaatteet mieleen näin esimerkkinä. Ulkoinen olemus on asia mikä oikein hoidettuna tuottaa mielihyvää, mutta vain tietyn verran. Paljon suuremman ja pidempikestoisen mielihyvän, onnellisuuden, saa kun hoitaa asiat myös sisäisesti kuntoon. Ulkokuori on todella pieni osa minuudesta jonka jokainen ihminen elämässään varmasti jossain vaiheessa huomaa, ainakin jos siirtyy oikealle polulle. Kun ihminen voi sisäisesti hyvin, voi hän sitä myös ulkoisesti.

Jos mennään ihan oikeasti konkretiaan ja ruvetaan puhumaan itseensä sijoituksesta, tulee minulle ensimmäisenä mieleen ravinto. Se on sitä meidän polttoainetta ja sen tulee olla laadukasta voidaksemme mahdollisimman hyvin. Syy miksi ihmiset usein jättävät ravintoasiat vähemmälle huomiolle, on epätietoisuus. Lisäksi virallisten ravintosuositusten ja erilaisten dieettien kamalat ristiriidat hämmentävät monia ja pää menee sekaisin. Ei ole ihme ettei sitten ole motivaatiota oma-alotteisesti ottaa asioista selvää ja alkaa elämään hyvinvoiden syömällä oikeaa ravintoa.

Oma ruokavalioni perustuu aika pitkälti Nutrix :sta saatuihin oppeihin, sekä lääkäri Antti Heikkilän suosituksiin vähempihiilihydraattisesta ruokavaliosta. Tällähetkellä myös noin 50% syömästäni ruoasta voisi laskea raakaruoaksi, eli eläväksi ravinnoksi. Leipää en syö, ja esimerkiksi juuri Antti Heikkilän mukaan leivän syönnin lopettaminen on tärkein juttu oman terveytensä kannalta, mikäli meinaa ainoastaan yhden jutun tehdä. Tässä video missä noita asioita käydään hieman läpi itse Antti Heikkilän kanssa Studio55 -ohjelmassa:Ehdoton en kuitenkaan asian suhteen ole, kuten en minkään muunkaan. Juon edelleen alkoholia ja voin sanoa myös polttavani tupakkaa, kuitenkin sitä erittäin harvoin ja satunnaisesti. Ehkä joskus lopetan senkin kokonaan, sitten kun siltä tuntuu. Mitään en itseäni pakota tekemään, muuten kyse ei olisi kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista mielestäni.

Mahdollisuuksien mukaan ostan aina luomua kun sitä suinkin on saatavilla. Suolan vaihdoin kauan sitten jo raffinoimattomaan Urtekramin harmaaseen merisuolaan, josta on todella hyvä lähteä liikkeille kohti parempaa. Se on jo niin hyvää, ettei sitä voi edes verrata pöytäsuolaan, kyse kun ei ole edes samasta aineesta. Nutrixista kaikki selviää joten tsekkaa sieltä jos jäi mietityttämään että "Ai miten niin?". Tilaukseen lähtee seuraavaksi Sunfire -suola joka on käsittääkseni yksi maailman parhaista suoloista, niin maun kun terveellisyytensäkin vuoksi. Lainaan tähän superfoodit.com -sivuston ylläpitäjän Jaakko Halmetojan sähköpostilistalla erääseen postaukseen liittyneen palasen suolasta:

"Suola on kehollemme yhtä tärkeä elementti kuin vesi. Niin kauan kuin juomme vettä, on äärimmäisen tärkeää tarjota keholleen myös laadukasta suolaa. Suola parantaa kehon nesteytymistä, ruuansulatusta ja saa sekä hermostomme että lihaksistomme toimimaan normaalisti. Viimeistään tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä ymmärtää, että puhuessamme suolasta, emme keskustele kuumennetusta natriumkloridista (tavallinen pöytäsuola), vaan raffinoimattomasta ja laadukkaasta suolasta. Kehosi käyttää laadukasta korkeamineraalipitoista suolaa mm. elektrolyyttien muodostamiseen. Elektrolyytit - "elämän kipinät " - kuljettavat sähkövirtaa kehosi läpi - lähettäen viestejä ja ohjeita kehosi soluille. Elektrolyytit ovat myös välttämättömiä entsyymien tuotannolle. Entsyymit taas ovat vastuussa ruuan sulatuksesta, ruuan imeytymisestä, lihastoiminnasta, hormonien valmistuksesta jne. Laadukkaan huippusuolan ja kemiallisesti kuumakäsitellyn pöytäsuolan ero on kuin yöllä ja päivällä."


Samalle listalle voit itse liittyä täältä! Loistavia vinkkejä aivan ilmaiseksi!

Itseensä sijoittaminen = Laadukasta ravintoa. Nakkisoppa ei tule todellakaan kalliiksi, ja sitä voit syödä helposti koko viikon putkeen! Hyvä kysymys vain on että onko siinä järkeä. Nakki on erittäin prosessoitu tuote ja mielestäni koko nakkikeitto on huono vitsi tarkemmin tutkittuna. Ihan oikeasti, nakkikeitossa ei ole oikeastaan yhtään hyvää asiaa. Ravintoarvot ovat todella nollassa, ja kaikki semmoinen missä olisi potentiaalia ravinteiden & vitamiinien suhteen, on kypsennetty ravinteettomaksi. Tätä kun vedät viikon putkeen niin ei ihme jos on paska olo ja vituttaa. Tuleehan se halvaksi, mutta jos olet valmis huoltamaan autoasi ja antamaan sille laadukkainta moottoriöljyä, miksi ihmeessä itse syöt roskia? Roskia siis siksi että ravintoarvo on samaa luokkaa kun pahvissa. Tämähän oli malliesimerkki suomalaisesta perusruokavaliosta, toki efekti pahentuu ekspotentiaalisesti mikäli nakkikeiton tilalla on vaikka mäkkäri ja bionicburgerit. Siinä voisi olla vaikka jumalattoman iso salaatti täynnä kaikkea tuoretta ja hyvää, ja sitä saisit syödä itsesi täyteen. Siitä ei tulisi huonoa oloa vaan hyvä koska ruoansulatuksesi toimii jo niin hyvin.

Se mitä tuossa ajan takaa on se että miksi ruoan pitäisi olla mahdollisimman halpaa aina, kun kaikkeen muuhun kyllä on varaa panostaa? Luomukaan ei tule kalliiksi kun valikoi ja on hereillä. Luomu on kuitenkin suomen mittakaavassa lähes poikkeuksetta tae laadusta ja terveellisyydestä. Autoon, baariin, vaatteisiin, kesämökkiin, shoppailuun yms. on kyllä aina varaa laittaa vaikka kuinka paljon mutta ei ruokaan? Kuitenkin jos satsaisit ruokaan, kaikki noi edellä mainitut saattaisi tuntua VIELÄKIN kivemmalta paremman olotilasi vuoksi. Jokaisella on kuitenkin avaimet käsissään ja jokainen tekee itse päätöksen. Päätös on pieni, mutta vaikutukset suuria.


Mikäli koet että sijoitat jo itseesi ehkäpä esimerkiksi aiemmin mainituilla metodeilla ja olet terve & onnellinen niin Onneksi olkoon! :) Silloin on asiat juuri niinkun pitääkin ja olet kyllä oikeilla raiteilla. Varmasti myös läheisesi sen huomaavat tai ovat huomanneet. Luultavasti myös silloin olet erittäin onnellinen ja elämässä alkaa tapahtua jänniä mutta pelkästään positiivisia asioita. Elämme jännittäviä aikoja kaikin puolin ja maailmassa on tapahtumassa paljon suuria asioita. Mitä enemmän saamme onnellisuutta ja hyvinvointia aikaan, sitä paremmin maailmassa alkavat asiat olemaan! Tsemppiä kaikille uskaliaille paljon ja onnea sijoitustenne johdosta! ^___^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti